12/4/16

Πώς να κάνετε μια καλή αρχή ως ελεύθεροι επαγγελματίες

Η επιτυχία σε έναν ελεύθερο επαγγελματία μπορεί να προκύψει έπειτα από μια καλή στρατηγική, πολλές ώρες σκληρής εργασίας και ένα καλό timing. Εάν σκέφτεστε σοβαρά να ασχοληθείτε με «κάτι δικό σας», προτού παραιτηθείτε από την κανονική σας απασχόληση, οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε τα σχέδιά σας:

Επιλέξτε τομέα εξειδίκευσης
Για να επιτύχετε ως ελεύθεροι επαγγελματίες επιλέξτε να ασχοληθείτε με έναν τομέα τον οποίο γνωρίζετε καλά και γίνετε άψογοι σε αυτόν.

Ξεκαθαρίστε τις υπηρεσίες που θα προσφέρετε
Στα πρώτα σας βήματα ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα πρέπει να σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι. Όσο πιο συγκεκριμένοι είστε με τους υποψήφιους πελάτες σας τόσο το καλύτερο.

Ποιοι είναι οι ιδανικοί πελάτες για εσάς;
Προτού ξεκινήσετε να ψάχνετε για πελάτες, σκεφτείτε ποιοι θεωρούνται ιδανικοί για εσάς. Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Απλά απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις:

Τι είδους επιχειρήσεις θα χρειαστούν τη βοήθειά μου;
Έχει η εταιρεία που θέλω να συνεργαστώ, την πολυτέλεια να με προσλάβει;

Δημιουργήστε έναν υψηλής ποιότητας ιστότοπο-πορτφόλιο
Είναι αυτονόητο ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παρουσιάσετε τις τεχνικές σας δεξιότητες είναι να δημιουργήσετε ένα καλοφτιαγμένο πορτφόλιο με το βιογραφικό σας και τις επαγγελματικές σας δεξιότητες.

Ξεκινήστε να εργάζεστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες προτού παραιτηθείτε από την εταιρείας σας
Kαλό θα είναι πριν παραιτηθείτε από τη σταθερή σας θέση να έχετε αποκτήσει μερικούς πελάτες. Το καλό σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι θα είστε πιο επιλεκτικοί με τους πρώτους σας πελάτες.

Αναπτύξτε τις ικανότητές σας
Ο καλύτερος τρόπος για να είστε πιο απαιτητικοί με τον μισθό σας είναι να έχετε τα κατάλληλα προσόντα. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο να αναπτύξετε τις ικανότητές σας, αλλά και να έχετε ιδιαίτερα προσόντα με τα οποία θα γίνετε πιο ανταγωνιστικοί στο εργασιακό περιβάλλον.

Χτίστε την αξιοπιστία σας
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να οικοδομήσετε την αξιοπιστία σας στον κλάδο που δραστηριοποιείστε. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι να γράψτε ένα e-book ή να δημιουργήσετε ένα online μάθημα προσθέτοντας προσωπικές σας ομιλίες προκειμένου να παρουσιάσετε την ισχυρή σας παρουσία στον τομέα σας.

Καθορίστε τις τιμές σας
Εάν καθορίσετε τις τιμές σας παράλληλα κάνετε αντιληπτή την αξία σας στο χώρο. Οι περισσότεροι πελάτες δεν θα διστάσουν να πληρώσουν μια υψηλή τιμή εφόσον ο επαγγελματίας δώσει μια καλή πρώτη εντύπωση.

(Πηγή: fortunegreece.com)


Financial & Law:
Οι ειδικοί στις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματικών σχεδίων.

Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642