28/7/14

Δωρεάν πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου

Η πρώτη ελληνική online πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που απευθύνεται σε όλους είναι πλέον γεγονός. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα www.shopigen.com η οποία αναπτύχθηκε από την ελληνική εταιρεία Commercial Hub AE και «ανέβηκε» στο διαδίκτυο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο Shopigen ο καθένας μπορεί να διαθέσει και να πουλήσει τα προϊόντα του χωρίς κόστος. Αυτό που χρειάζεται είναι να τα «ανεβάσει» στην πλατφόρμα του shopigen, να δηλώσει τα αποθέματα που διαθέτει, την τιμή πώλησης τους, καθώς και το απαραίτητο φωτογραφικό και επεξηγηματικό υλικό, από το οποίο ο ενδιαφερόμενος πελάτης θα μπορεί να επιλέξει το προϊόν που είναι προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες.

Ταυτόχρονα στο shopigen ο καθένας μπορεί να προβεί στη δημιουργία ενός δικού του e-shop, δωρεάν και να πουλήσει τα προϊόντα που βρίσκονται στην πλατφόρμα. Δηλαδή για πρώτη φορά κάθε δημιουργικός άνθρωπος, χωρίς κεφάλαιο, χωρίς ειδικές εμπορικές γνώσεις, έχει την δυνατότητα να επιλέξει προϊόντα που επιθυμεί και μπορεί να πουλήσει. Και όλα αυτά μέσα από το δικό του e-shop.

Έτσι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του shopigen δημιουργεί ένα διαδικτυακό τόπο (market place) και χώρο (market space) ηλεκτρονικού εμπορίου στον οποίο «συναντιούνται» παραγωγοί, έμποροι, βιοτέχνες με ιδιώτες και καταναλωτές χωρίς κόστος.

Ο κ. Αιμίλιος Αρχοντούλης, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της Commercial Hub αναφέρει:

«Με τους ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου που παρατηρούνται στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς, όλο και περισσότερες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν αξιόπιστες λύσεις ηλεκτρονικού επιχειρείν. Η εξατομικευμένη ανάπτυξη πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου από κάθε επιχείρηση ξεχωριστά αποτελούσε έως πρότινος τη μοναδική λύση. Σήμερα με την παγκοσμίως καινοτόμα πλατφόρμα του shopigen τους δίνεται η δυνατότητα όχι μόνο να δημιουργήσουν ανέξοδα το δικό τους e-shop αλλά και να διαθέσουν τα προϊόντα τους προς πώληση σε ένα ευρύτατο κανάλι διάθεσης, απεριορίστου πλήθους e-shop. Το Shopigen απευθύνεται σε όλο τον εμπορικό κόσμο αλλά και στους καταναλωτές οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν έμποροι. Μέσω της πλατφόρμας μπορούν να δημιουργήσουν όσα e-shop επιθυμούν και οι επιχειρήσεις μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν ως εργαλείο για την οριζόντια επέκτασή τους».

Η Commercial Hub AE συστάθηκε το καλοκαίρι του 2013 από τους Δημήτριο Ζησιμόπουλο, Αργύριο Κυλιάδη και Αιμίλιο Αρχοντούλη. Tιμήθηκε με το βραβείο Νέας Επιχείρησης για το 2014 από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο πλαίσιο των «Βραβείων ΕΒΕΑ 2014» για επιχειρήσεις και επιχειρηματίες. Η καινοτόμα ιδέα της πλατφόρμας του shopigen σε παγκόσμιο επίπεδο, της χάρισε μέσα στη χρονιά όχι μόνο ένα σημαντικό βραβείο αλλά και τη σύναψη σημαντικών συνεργασιών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του shopigen διαθέτει περισσότερα από 26.000 προϊόντα που τα διαθέτουν περισσότεροι από 50 προμηθευτές τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό και 100 περίπου e-shop.

Τα προϊόντα αυτά προέρχονται κυρίως από τις κατηγορίες της ένδυσης, υπόδησης, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές, είδη σπιτιού, κοσμήματα και βιβλία.

(Πηγή: Εuro2day.gr)